Brouwerij Allema in Zwolle

Brouwerij Allema in de Zwolse Horeca

De verschillende speciaal bieren van Brouwerij Allema zijn al in diverse Zwolse Horeca zaken te vinden. Met enige trots kunnen wij hieronder al benoemen:

  • Het Wijnhuis Zwolle
  • Woodies
  • In de Buurt
  • Cafe Stroomberg
  • Cafe de Hetebrij
  • Cafe de Gezelligheid
  • Cafe Zuijdt
  • Restaurant Meneer Jan
  • Restaurant de Nieuwe Keuken

En de lijst wordt steeds langer!

Ben of ken jij een horeca ondernemer die deze heerlijke speciaal bieren uit Zwolle ook aan wil bieden aan je klanten? Laat het ons weten; info@brouwerijallema.nl

Allema bier bij Cafe het Beugeltje in Zwolle
Allema Bier bij Cafe de Gezelligheid Zwolle

Allema Bier op de wisseltap in Zwolle

Onze bieren zijn vanaf nu ook bij Café de Gezelligheid in Zwolle te krijgen. Dit speciaalbieren café vind je in een monumentaal pand in het centrum van Zwolle. 
Met 16 bieren op tap en nog veel meer op fles is er voor elk wat wils. Ze hebben er een schitterend groot terras, met vele zon uurtjes om te genieten van onze speciaalbieren!wissel

Allema Bier in fles te koop in Zwolle

Zoek je een leuke kado verpakking of wil je juist de biertjes zelf thuis opdrinken? Dan ben je bij Jager&Boer aan juiste adres, ook in de binnenstad van Zwolle. 
Daar kan je naast vele mooie vleesproducten ook onze bieren kopen. Zowel los als in een leuke kadoverpakking om als bierpakket cadeau te geven. 

speciaalbier pakket Allema
bierbox bierpakket met glas in kistje voor een high beer

Bierwinkel Zwolle

De speciaal bieren én de bierpakketten van Brouwerij Allema zijn in de Zwolle af te halen. Een echte Bierwinkel is er nog niet maar de biertjes kunnen al op verschillende verkooppunten gekocht worden, zoals bij Jager&Boer én na bestelling afgehaald worden op onze locatie op de Marslanden. Hier hebben wij sinds  januari 2024 onze brouwerij.

Speciaal bier uit  Zwolle. Wij zullen daarom ook steeds vaker aanwezig zijn bij bierfestivals in Zwolle.

Bierbrouwerij Zwolle 

Brouwerij Allema heeft de droom altijd gehad om een eigen bierbrouwerij in Zwolle te openen. De vergunning van de gemeente Zwolle was snel binnen om in ons pand duurzaam te gaan brouwen.  De brouwketels zijn besteld bij DME, het brouwhuis kwam eind 2023 binnen en de vergisting tanks januari 2024. Het betreft een 600 liter installatie, waar we 2x mee kunnen brouwen op 1 dag.

Brouw cafe / Brewpub Zwolle

Wij zijn aan het onderzoeken wat hier de mogelijkheden voor zijn in Zwolle.

Brouwhuis Brouwerij Allema

Brouwerij Allema in Zwolse media

Brouwerij Allema opent duurzame brouwerij in Zwolle
Brouwerij Allema opent eind 2023 haar eigen brouwhuis aan de Ampèrestraat in Zwolle. Het brouwhuis krijgt een capaciteit om ruim 3000 flesjes bier per dag te brouwen. Dankzij zonnepanelen wordt het brouwproces zo duurzaam mogelijk ingericht. Nu al zijn de bieren van Allema in verschillende Zwolse supermarkten en horeca te vinden.
Brouwerij Allema is sinds 2020 actief en wordt gerund door de broers Jasper en Joost Allema en jeugdvriend Laurens ter Veen. Brouwerij Allema heeft momenteel vijf verschillende soorten bier op de markt gebracht, doordat zij als huurbrouwer apparatuur van een andere brouwerij huurden. De bieren zijn nu al in steeds meer horeca en winkels te vinden, waaronder alle Albert Heijn-filialen in Zwolle en in café’s De Gezelligheid en De Hete Brij.
De komende tijd verwacht de brouwerij nog twee soorten aan het assortiment toe te voegen. Zaterdag 24 juni is Brouwerij Allema uiteraard aanwezig op het Zwols Bierproevement in het Warepark in Zwolle Zuid, daar zijn de verschillende bieren van de brouwerij te proeven.
Voorgeschiedenis
Het brouwen van bier begon 20 jaar geleden in de keuken van Laurens zijn ouders. Een scheikundedocent op de havo had bevlogen verteld over het brouwproces, waar Joost en Laurens enthousiast van werden en besloten te gaan experimenteren. Joost brouwde in zijn studententijd rustig door op zijn studentenkamer in een kleine brouwpan en gebruikte glazen vergistingsflessen waarin zijn vader ooit wijn had gemaakt. Na de studententijd gingen Joost en Jasper samen bierbrouwen en zo werd in 2020, als huurbrouwers, hun eerste bier op de markt gebracht. In de zomer van 2022 kwam Laurens ‘terug’ bij de brouwerij om volop mee te brouwen.
Drie jaar nadat broers Jasper en Joost Allema hun eerste bier op de markt brachten, is het nu dus tijd voor de volgende stap. De broers zochten al enige tijd naar een geschikte brouwerijlocatie en -installatie. Dit alles kwam in een stroomversnelling toen ze in contact kwamen met DME Process Systems, een Canadees bedrijf dat haar hoofdkantoor in Zwolle heeft. DME is erg enthousiast dat er in Zwolle een brouwerij gaat komen, waarvoor zij de installatie kunnen leveren.
Duurzaam pand
Het pand aan de Ampèrestraat is inmiddels opgeknapt, volledig geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen, om zo duurzaam mogelijk te kunnen werken. Een batch bierbrouwen vraagt veel energie, maar de zonnepanelen leveren genoeg om een gehele brouw van energie te voorzien. Het pand is dan ook niet aangesloten op gas. De warmwatertank is bovendien dusdanig geïsoleerd, dat wanneer deze elke dag tussen 11.00 en 16.00 uur het water opwarmt met zonne-energie het tot de volgende dag de juiste temperatuur heeft.